Fietsen in Aalst, een avontuur.
Volledig scherm
Fietsen in Aalst, een avontuur. © Simon De Cock

FIETSVEILIGHEID IN AALST (2): De lijst van gevaarlijke punten lijkt oneindig. “Toch zijn fietsstraten niet de oplossing”, zegt De Fietsersbond.

Enkele dagen geleden stelden we op de Facebookpagina van Het Laatste Nieuws uit Aalst de vraag: ‘Waar is het voor de fietser echt gevaarlijk in de stad of deelgemeenten?’ Meer dan 250 mensen reageerden en lieten onze redactie weten welke straat zij het gevaarlijkste vonden. Nog voor je alle reacties hebt kunnen lezen, stel jezelf al de vraag: ‘Is er wel nog één plek in Aalst die niet onveilig is voor fietsers in Aalst?’

3 reacties

 • HERMAN JANSSENS

  2 jaar geleden
  Niet alleen de fietsinfrastructuur voldoet misschien niet, doch ook het gedrag van talloze fietsers draagt evenzeer bij tot de onveiligheid. Hoe vaak wordt je niet verrast als verkeersdeelnemer (zowel als voetganger, fietser, automobilist) door spookrijdende fietsers, fietsers die de voorrangsregeling totaal negeren, fietsers die al fietsend een zebrapad oversteken. Vooraf het spookrijden door fietsers wordt een steeds groter wordende plaag. Als hun daar dan op wijst wordt veelal uitgescholden.
 • Bea Van Goethem

  2 jaar geleden
  Fietsers niet inhalen in straten smaller dan 4m45... tja, ik zal mijn lintmeter dan maar naast me leggen zeker?
 • Sanna Stieperaere

  2 jaar geleden
  Moest iedereen al eens op de juiste plaats fietsen, dan zou t al een pak veiliger zijn! Fietsers die links in de tegenovergestelde richting fietsen omdat ze daar een fietssugestiestrook zien, of bvb in de Vrijheidstraat op het fietspad gaan rijden in de tegenovergestelde richting...sommige fietsers maken zichzelf zwakker dan ze al zijn!
 1. Loanton creëert extra terrasruimte: “Maar Loa Plaza zal ook in de toekomst blijven bestaan”
  PREMIUM
  Affligem
  2

  Loanton creëert extra terrasruim­te: “Maar Loa Plaza zal ook in de toekomst blijven bestaan”

  De trendy Affligemse zaak Loanton - ook bekend bij menig Bekende Vlaming en topsporter - is klaar om vanaf morgen opnieuw de deuren open te gooien. Het team van Bruno Rollier en zijn zoon Nino hebben hun terras voor de gelegenheid uitgebreid en omgetoverd tot ‘Loa Plaza’. “We zouden Loanton niet zijn als we niet opnieuw met iets nieuws op de proppen kwamen”, knipoogt Bruno. We gingen langs om te luisteren hoe ze de lockdown overleefden en wat we nu mogen verwachten. En wie weet trakteren wij jou hier binnenkort op een Tournée Générale.
 1. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den

 2. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis
  Play

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis