Het fietspad is wat opgeschoven.
Volledig scherm
Het fietspad is wat opgeschoven. © RLA

Fietspad naast betonnen muurtje is meter opgeschoven. Probleem opgelost?

Agentschap Wegen en Verkeer heeft een fietspad op de rotonde van de nieuwe tunnels aan de Gentsesteenweg een metertje laten verplaatsen. De Fietsersbond vond dat automobilisten en fietsers op die plek te weinig oogcontact konden maken. Probleem opgelost? Niet echt, vindt de Fietsersbond.

4 reacties

 • Koen Van Den Eeckhaut

  2 jaar geleden
  De vraag is niet of maar wanneer de eerste fietser hier dood of zwaargewond wordt afgevoerd.
 • Willem Van Wilderode

  2 jaar geleden
  Je zou ook het fietspad kunnen verhogen zodat fietsers over het muurtje kunnen kijken en auto’s moeten vertragen voor de (hierdoor ontstane) drempel
 • Peter Croeckaert

  2 jaar geleden
  Men leert niet uit fouten, ingenieurs zijn wereldvreemd. Men had beter de tunnel 10m meer overdekt zodanig dat de betonnen wand verder van rond punt af stond. Het enige wat men nu nog kan doen is snelheidremmers (geen borden)plaatsen om tegen een lage snelheid bovenaan de rotonde te komen en zo de fietsers te beschermen.
 • herman schevernels

  2 jaar geleden
  Als de fietser een beetje voorzichtig is zal er al veel opgelost zijn. De auto's betalen veel geld, zij niet. Muggenziften kan altijd. De fietsers denken dat ze overal voorrang hebben, er zijn voor hen ook regels en de meeste hebben een auto, ze weten wel dat er roekeloos rijgedrag is, rij de zondagmorgen eens rond naar die bendes wielertoeristen, niet normaal, ze zouden elke keer dat ze de middenvinger opgestreken hem moeten afhakken. Herman Schevernels
 1. Twee camperplaatsen aan sportcomplex Schotte
  Aalst

  Twee camper­plaat­sen aan sportcom­plex Schotte

  Op de site Schotte in Aalst komen binnenkort twee camperplaatsen. De omgevingsvergunning werd door het schepencollege goedgekeurd en zo rond april gaan de aannemers aan de slag om de heraanleg van de Kapellekensbaan aan te vatten. “Kampeerautotoerisme zit al jarenlang in de lift, dus moeten we ook in Aalst trachten dat potentieel op aantrekkelijke locaties te verzilveren,” aldus kersvers schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA).
 2. Komt vaccinatie dit jaar op tijd om carnaval volgend jaar te redden?: “Tegen september moeten we aan onze praalwagens kunnen beginnen, anders is er weer geen stoet”
  PREMIUM
  Aalst

  Komt vaccinatie dit jaar op tijd om carnaval volgend jaar te redden?: “Tegen september moeten we aan onze praalwa­gens kunnen beginnen, anders is er weer geen stoet”

  In 2021 slaan we Aalst carnaval over, maar kunnen de carnavalisten dit jaar wel een wagen bouwen voor carnaval 2022? Aalst viert een heel jaar carnaval, wordt wel eens gezegd, en sommige groepen beginnen in niet-coronatijden al in april aan hun wagen en kostuums. In carnavalsmiddens wordt september als uiterste datum gezien om te starten met de bouw van een carnavalswagen, maar kan dat dit jaar wel? Want pas tegen eind 2021 zal iedereen gevaccineerd zijn.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug