Rutger Lievens
Volledig scherm
© Rutger Lievens

Fietser gewond na aanrijding met personenwagen

AalstAan de Zwarte Hoekbrug in Aalst is vrijdagochtend een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een personenwagen. Een auto verleende er geen voorrang waardoor de aanrijding gebeurde. 

 1. Michel Van Brempt (Vlaams Belang) noemt het Aalsters klimaatplan ‘zinloos, duur en hypocriet’: “We vragen inspanningen van burgers, maar Tereos mag 35 procent van de totale CO2 blijven uitstoten”
  Aalst

  Michel Van Brempt (Vlaams Belang) noemt het Aalsters klimaat­plan ‘zinloos, duur en hypocriet’: “We vragen inspannin­gen van burgers, maar Tereos mag 35 procent van de totale CO2 blijven uitstoten”

  Michel Van Brempt van Vlaams Belang noemde het klimaatplan van de stad Aalst op de gemeenteraad ‘zinloos, hypocriet en duur’. Hij zegt dat het van de stad hypocriet is om inspanningen voor het klimaat te vragen aan burgers, terwijl de CO2-uitstoot van Tereos in het centrum van de stad blijft stijgen.
 2. Aantal winkels in Aalst amper gedaald sinds corona (en het circulatieplan): “Veel betere score dan in andere centrumsteden”
  PREMIUM
  Aalst

  Aantal winkels in Aalst amper gedaald sinds corona (en het circulatie­plan): “Veel betere score dan in andere centrumste­den”

  Het aantal winkels in Vlaamse centrumsteden daalt, behalve in Mechelen, zo schrijft De Tijd. Tweede beste leerling van de klas: Aalst. Het aantal winkels is er tussen 2019 en 2022 amper gedaald, met 1,6 procent, wat veel beter is dan in andere centrumsteden. In tegenstelling tot wat de tegenstanders van het circulatieplan voorspelden, is het dus niet de doodsteek geworden van de winkelstraten.