Heel wat mensen kwamen afscheid nemen van Yunus vandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat mensen kwamen afscheid nemen van Yunus vandaag. © Koen Baten

Familie en vrienden nemen afscheid van doodgeschopte Yunus (36): “We hopen snel op gerechtigheid”

AalstHonderden aanwezigen hebben aan de moskee in Aalst afscheid genomen van Yunus Calik (36). De Aalstenaar werd vorig weekend aangevallen in het centrum van Aalst en verschillende keren op zijn hoofd geschopt. Na enkele dagen in coma overleed hij aan zijn verwondingen. 

 1. Angelo dreigde vijf uur lang zijn woning op te blazen, nu riskeert hij twee jaar cel: “Woonwijk urenlang belegerd omdat één man stomdronken was”
  PREMIUM
  Gijzegem

  Angelo dreigde vijf uur lang zijn woning op te blazen, nu riskeert hij twee jaar cel: “Woonwijk urenlang belegerd omdat één man stomdron­ken was”

  Angelo R. (39) uit Gijzegem, die in juni vorig jaar ermee dreigde zijn huis op te blazen en daardoor een ongeziene interventie op de been bracht, hangt twee jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Hij stond woensdag voor de Dendermondse rechter. “Ik moet van de alcohol blijven”, beseft R. nu. Of hoe één man door alcoholmisbruik een belegering van een volledige woonwijk teweegbracht.
 1. Oplossing in de maak voor ‘gevaarlijkste straat van Aalst’: “Waarom niet werken met verkeerslichten?”, zegt schepen De Gucht
  PREMIUM
  Gijzegem

  Oplossing in de maak voor ‘gevaar­lijk­ste straat van Aalst’: “Waarom niet werken met verkeers­lich­ten?”, zegt schepen De Gucht

  ‘De gevaarlijkste straat van Aalst’, zo werd de Vereeckenstraat in Gijzegem afgelopen weekend nog genoemd. Zwaar vrachtverkeer en talloze auto’s gebruiken de smalle straat om zo de Wiezebrug te bereiken. Eerder deze maand kwam hier nog een bromfietser om het leven. Tijd om het verkeer daar te knippen, voor eenrichtingsverkeer of een Gijzegems circulatieplan? “Volgens mij zou je het met verkeerslichten kunnen oplossen daar”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.