Het aantal faillissementen nam het meest toe in Oudenaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal faillissementen nam het meest toe in Oudenaarde. © Repro Frank Eeckhout

Faillissementen terug van weggeweest: Oudenaarde slechtste leerling van de klas in Oost-Vlaanderen

RegioBedrijven die niet over de nodige reserves beschikken, komen in zwaar weer terecht door het vooruitzicht op een recessie, een zekere torenhoge inflatie/indexering en daarbovenop een grondstoffen- en energiecrisis. Dat blijkt ook uit de cijfers die Graydon recent publiceerde over het aantal starters en de faillissementen. Vooral het arrondissement Oudenaarde scoort slecht.

 1. Ivo (34) naar het wereldkampioenschap ‘streetfishing’ in Zwolle: “Wij zijn de skaters van het vissen”
  PREMIUM
  Aalst

  Ivo (34) naar het wereldkam­pi­oen­schap ‘streetfis­hing’ in Zwolle: “Wij zijn de skaters van het vissen”

  Op het eerste wereldkampioenschap ‘Streetfishing’ in Nederland zal Aalstenaar Ivo Crabbe (34) de Belgische kleuren verdedigen. Samen met vijf andere geselecteerde Belgen trekt hij van 11 tot 15 oktober naar Zwolle. De laatste decennia evolueerde rivieren en kanalen in steden van doodse waterlopen naar bronnen van leven en biodiversiteit. Streetfishers vissen naar de grootste roofvissen in het midden van de stad (maar gooien de vissen achteraf wel terug het water in).
 2. Aantal winkels in Aalst amper gedaald sinds corona (en het circulatieplan): “Veel betere score dan in andere centrumsteden”
  PREMIUM
  Aalst

  Aantal winkels in Aalst amper gedaald sinds corona (en het circulatie­plan): “Veel betere score dan in andere centrumste­den”

  Het aantal winkels in Vlaamse centrumsteden daalt, behalve in Mechelen, zo schrijft De Tijd. Tweede beste leerling van de klas: Aalst. Het aantal winkels is er tussen 2019 en 2022 amper gedaald, met 1,6 procent, wat veel beter is dan in andere centrumsteden. In tegenstelling tot wat de tegenstanders van het circulatieplan voorspelden, is het dus niet de doodsteek geworden van de winkelstraten.
 1. De ene na de andere fastfoodzaak opent in Aalst-centrum: “Nieuw leven in leegstaande panden, dat is positief”
  PREMIUM
  Aalst

  De ene na de andere fastfood­zaak opent in Aalst-cen­trum: “Nieuw leven in leegstaan­de panden, dat is positief”

  Je moet al blind zijn om het niet te zien: heel wat fastfoodrestaurants hebben het centrum van Aalst ontdekt. De ene na de andere hamburgerzaak opent de deuren, maar ook voor een kippenvleugels, taco’s of noedels moet je als Aalstenaar niet te ver meer lopen. “Wellicht is het maar een tijdelijk fenomeen”, zegt de schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijk).