Fleur (12) beklimt de klimschouw.
Volledig scherm
Fleur (12) beklimt de klimschouw. © Foto Rutger Lievens

Enige Vlaamse klimschouw staat in Schotte

AALSTVlaamse fabrieksschouwen die gerestaureerd worden eindigen doorgaans als gsm-mast of nestplaats voor roofvogels, maar voor de Schotte-schouw werd een andere functie gevonden: klimschouw. De enige in Vlaanderen. Wie met de trein Aalst binnenrijdt ziet geen stadskanker meer, maar moedige klimmers die industrieel erfgoed trotseren.

 1. Overleeft Arendcarnaval corona? “Het verlies van Ilse Uyttersprot was een grotere klap. Welke politicus zal ons nu steunen?”
  PREMIUM
  Aalst

  Overleeft Arendcarna­val corona? “Het verlies van Ilse Uyt­tersprot was een grotere klap. Welke politicus zal ons nu steunen?”

  Zonder corona zou in een tent op het parkeerterrein van Horebekeveld dit weekend het Arendcarnaval gevierd worden. Het kleine broertje van Aalst carnaval kan al voor de tweede keer op rij niet doorgaan. Je zou het bijna uit het oog verliezen, maar Bram Bassleer is wel degelijk nog altijd Prins Carnaval van het Arendcarnaval. Sinds maart 2019 zwaait hij nu al de scepter boven de Arendwijk, een record. Toch zal corona ‘Den Orend’ niet klein krijgen.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel