ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Elfde veroordeling voor drugs in het verkeer levert beklaagde zes maanden gevangenis op

AalstMaarten M. stond maandagochtend terecht voor de politierechter in Aalst nadat hij voor de elfde keer zich moest verantwoorden voor drugs in het verkeer. Dit keer reed hij tegen een geparkeerd voertuig aan en ging hij op de vlucht. In het verleden pleegde hij al eerder vluchtmisdrijf onder invloed. 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Aalsterse politie organiseert cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercriminaliteit meer dan verdubbeld sinds corona”
  Aalst

  Aalsterse politie organi­seert cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercrimi­na­li­teit meer dan verdubbeld sinds corona”

  De Aalsterse politie heeft maandag en vrijdag in samenwerking met Child Focus en de federale gerechtelijke politie een opleiding georganiseerd om beter te kunnen handelen tegen cybercriminaliteit. Deze cijfers schieten sinds corona de hoogte in, dat merken ze ook in Aalst. “Sinds de start van corona is het aantal meldingen van 77 gestegen naar 244", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).