Ronny Van Cutsem en Marleen Stallaerts van de Fietsersbond in de Leo Gheeraerdtslaan. Er is op deze weg geen fietspad voorzien, wat vaak tot gevaarlijke situaties leidt.
Volledig scherm
Ronny Van Cutsem en Marleen Stallaerts van de Fietsersbond in de Leo Gheeraerdtslaan. Er is op deze weg geen fietspad voorzien, wat vaak tot gevaarlijke situaties leidt. © Steff Van Boven

Eindelijk fietspad voor Leo Gheeraerdtslaan

AALSTHet stadsbestuur heeft de plannen klaar voor een nieuw fietspad aan de Leo Gheeraerdtslaan, tussen de Sint-Anna- en Zeebergbrug. Na jaren lang aandringen komt er nu toch eindelijk schot in de zaak. "Het is hier levensgevaarlijk voor fietsers, hoe sneller de plannen concreet worden, hoe beter", zegt Ronny Van Cutsem, voorzitter van Fietserbond Aalst.

 1. Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”
  PREMIUM
  Aalst

  Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”

  “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”, zo reageert de Aalsterse zwemclub Neptunus op de verhoging van de tarieven in Aquatopia. Neptunus telt 800 leden en die zullen vanaf juli 2023 beduidend meer lidgeld moeten betalen. “De huurprijzen verdriedubbelen, dus we moeten dat wel doorrekenen", zegt de club. Vorige week trok de duikclub ook al aan de alarmbel.
 2. IN BEELD. Het nieuwe zwembad Aquatopia is zo goed als klaar: “232 meter aan kleurrijke glijbanen: een paradijs voor Aalsterse kinderen”
  PREMIUM
  Aalst

  IN BEELD. Het nieuwe zwembad Aquatopia is zo goed als klaar: “232 meter aan kleurrijke glijbanen: een paradijs voor Aalsterse kinderen”

  Aquatopia, hét nieuwste prestigeproject van het Aalsterse stadsbestuur, is zo goed als klaar. Poetsploegen proberen het stof van de bouwwerf te verwijderen, hier en daar zijn er nog tegelwerken aan de gang én er moet natuurlijk nog water in de glijbanen en kinderzwembadjes. De deadline ligt op 17 december, want dan staat de grote opening op de planning. Wij mochten al een kijkje nemen in het nieuwe zwemparadijs, en waanden ons meteen weer acht jaar.
 3. Elke maand ‘Oilsjterse liekes’ in café Den Biekerf: “Johnny Marcoen met ‘Zjeur Jong’, da’s pure nostalgie”
  PREMIUM
  Aalst

  Elke maand ‘Oilsjterse liekes’ in café Den Biekerf: “Johnny Marcoen met ‘Zjeur Jong’, da’s pure nostalgie”

  Johnny Marcoen is het mooiste bewijs dat je geen prinsenverkiezing hoeft te winnen om je onsterfelijk te maken bij de Aalsterse carnavalisten. De liedjes van ‘de keizer van de verloren prinsenverkiezingen’ zijn pure nostalgie voor tal van Aalstenaars. Nu zondag zingt hij nog eens ‘Zjeur Jong’ en ‘Johnny zoi ze’ en al zijn andere liedjes in café Den Biekerf. Alleen al een bezoek aan het ‘oudste café van de stad’ is dezer dagen een niet te versmaden belevenis, want de nieuwe uitbaters hebben het ingericht met heel veel liefde voor Aalst.