De moskee aan de Fritz De Wolfkaai in Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
De moskee aan de Fritz De Wolfkaai in Aalst. © RLA

Einde van islamitische gebedshuizen in Aalst? Burgemeester D’Haese (N-VA) laat laatste moskee tijdlang sluiten

AalstBurgemeester Christoph D’Haese (N-VA) laat de moskee aan de Fritz De Wolfkaai sluiten. Twee hoofdredenen liggen aan de grondslag van de beslissing. Moslims in Aalst moeten nu uitwijken naar een andere stad of gemeente, want ook in de Turkse moskee in de Binnenstraat kunnen ze niet meer terecht.

 1. Asteroïde vernoemd naar Aalsterse sterrenkundige Jan Cami (50): “Ook Armand Pien, Rubens en Kim Clijsters hebben ruimtelichaam met hun naam”
  PREMIUM

  Asteroïde vernoemd naar Aalsterse sterrenkun­di­ge Jan Cami (50): “Ook Armand Pien, Rubens en Kim Clijsters hebben ruimteli­chaam met hun naam”

  Meer dan een miljoen asteroïden zijn er al ontdekt en nu draagt één ervan ook de naam van een Aalstenaar. Die eer valt wetenschapper Jan Cami (50) te beurt. De oud-leerling van het Sint-Jozefscollege van Aalst en sterrenkundige werkt tegenwoordig aan de Western University in het Canadese Ontario. “Natuurlijk ben ik heel fier. Dit is iets voor de eeuwigheid.”
  Aalst
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.