Archiefbeeld, garageverkoop.
Volledig scherm
Archiefbeeld, garageverkoop. © Claudia Van den Houte

Eerste keer rommelmarkt aan café De Belskes

AalstOp zondag 14 augustus is er een rommelmarkt en garageverkoop in de buurt van de Ouden Dendermondsesteenweg in Aalst. Het is de eerste keer dat dat daar plaatsvindt.

 1. Amber (18) maakt overheerlijke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantiejob nog niet voor deze zomer”
  PREMIUM
  Aalst

  Amber (18) maakt overheer­lij­ke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantie­job nog niet voor deze zomer”

  Een vakantiejob starten en een centje bijverdienen zoals elke andere jongere, voor Amber Nica (18) uit Aalst kan het deze zomer nog niet. Al anderhalf jaar vecht ze tegen lymfeklierkanker en moet ze dus de sociale contacten beperken. Omdat een gewone vakantiejob uitgesloten is, bakt Amber cupcakes en verkoopt ze die via haar zelfgemaakte webshop De Lekkerbek Gebakjes. Want cupcakes bakken, dat vindt ze heerlijk. “Mijn grote droom is om eens gepersonaliseerde cupcakes te maken voor een event, dat heb ik nog niet mogen doen”, zegt ze.
 1. Cafés van Grote Markt en Kerkstraat stilaan in feestmodus: “Onze kelder zit vol bier, laat de carnavalisten maar komen”
  PREMIUM
  Aalst

  Cafés van Grote Markt en Kerkstraat stilaan in feestmodus: “Onze kelder zit vol bier, laat de carnavalis­ten maar komen”

  De cafébazen van Aalst kijken met veel goesting uit naar de prinsenverkiezing van komende zaterdag. De Grote Markt en de Kerkstraat worden omgedoopt tot Feestzone. De Kerkstraat is voor de gelegenheid het ‘eetstraatje’, waar de carnavalisten hun honger kunnen stillen. “Het zal er bonk op zijn, iedereen kijkt uit naar dit feest”, zeggen de cafébazen.