De ROA-spitsmuis in Diskus Aalst.
Volledig scherm
De ROA-spitsmuis in Diskus Aalst. © RLA

Eerste Aalsterse ROA: spitsmuis op garagepoort in de August Marcelstraat

AalstFans van street art kunnen nu ook in Aalst een echt werk van mural-artist ROA bezichtigen. De spitsmuis op de garagepoort van kunstenruimte Diskus is te zien van in de August Marcelstraat.

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Van een maïsdoolhof tot een dancefestival: onze weekendtips voor de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een maïsdool­hof tot een dancefesti­val: onze weekend­tips voor de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Het belooft komend weekend weer prachtig weer te worden. Ideale omstandigheden dus voor een gezellig uitje met de hele familie. Wij steken een handje toe en lijsten vijf tips op voor activiteiten op zaterdag 6 en zondag 7 augustus in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen. Zin om met de kinderen te verdwalen in een maïsdoolhof, of uit de bol te gaan tijdens een dancefestival? Het kan dit weekend allemaal.
 3. Er komt geen water meer uit de fonteinen in Aalst: “Als buffer leeg is, vallen ze vanzelf stil”
  PREMIUM
  Aalst

  Er komt geen water meer uit de fonteinen in Aalst: “Als buffer leeg is, vallen ze vanzelf stil”

  Sinds enkele dagen komt er geen water meer uit de fonteinen in Aalst. Door de extreem lange periode van droogte is het waterreservoir van de fonteinen leeg, waardoor ze vanzelf stoppen. “Drinkwater aanvullen, dat is niet meer te verantwoorden”, zegt schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld). De stad onderzoekt nu wel of de fonteinen kunnen voorzien worden van grotere waterbuffers.