Archieffoto supporters Eendracht Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto supporters Eendracht Aalst. © Lievens

Eendracht Aalst blijft voetballen aan ‘t Heilig Hart: “Club gaat voor upgrade Pierre Cornelisstadion”

AalstEendracht Aalst blijft in de toekomst voetballen aan ‘t Heilig Hart. De droom om een nieuw stadion te bouwen wordt voorlopig opgeborgen en de club gaat vol voor een upgrade van het Pierre Cornelisstadion. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA), opgegroeid in de buurt van het stadion, is voorstander van een renovatie van het huidige stadion. “Voor mij is het niet alleen rationeel, maar ook irrationeel de beste keuze”, zegt hij.

 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Krijgt Aalst na deelsteps binnenkort ook deelbakfietsen? Schepen De Gucht (Open Vld) wil proefproject opstarten: “Met vaste dropzones, ook voor deelsteps en -fietsen”
  PREMIUM
  Aalst

  Krijgt Aalst na deelsteps binnenkort ook deelbak­fiet­sen? Schepen De Gucht (Open Vld) wil proefpro­ject opstarten: “Met vaste dropzones, ook voor deelsteps en -fietsen”

  Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) wil in Aalst een proefproject opstarten met elektrische deelbakfietsen. Sinds kort rijden er in Gent gelijkaardige deelbakfietsen rond van Dott en zijn onderaannemer BAQME. Het Aalsterse stadsbestuur wil tegelijkertijd de hinder van deelsteps en -fietsen verminderen door met vaste dropzones te werken.
 3. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.