Eendjesrace in Aalst.
Volledig scherm
Eendjesrace in Aalst. © Amber Fotografie

Eendjesrace op de Dender: “Springkastelen en spelletjes voor de allerkleinsten”

AalstOp 15 augustus is er opnieuw de eendjesrace van carnavalsgroep Pertotal. Aan het Werfplein in Aalst staan er springkastelen.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Superbar krijgt bouwpolitie over de vloer: “Afterwork verboden op Du Parc. Wat een absurde regel”
  PREMIUM
  Aalst

  Superbar krijgt bouwpoli­tie over de vloer: “Afterwork verboden op Du Parc. Wat een absurde regel”

  Superbar, de horecazaak aan fitness SuperShe op Du Parc, kreeg deze week de bouwpolitie over de vloer. De afterwork van Superbar mag niet doorgaan. Events op de hele site zijn verboden, zo staat het nu eenmaal in de vergunning. Volgens uitbater Kevin De Meersman wordt die vergunning wel heel strikt geïnterpreteerd: “Ik mag helemaal niks organiseren, op mijn eigen terras?”, zegt hij. Ondanks de waarschuwing van de bouwpolitie, ging de afterwork gewoon door.
 4. BINNENKIJKEN Topdesign in vroegere textielweverij aan de Dender: “Met zwevende betonnen eyecatcher”
  PREMIUM
  Aalst

  BINNENKIJ­KEN Topdesign in vroegere textielwe­ve­rij aan de Dender: “Met zwevende betonnen eyecatcher”

  Liefhebbers en verzamelaars van topdesign mogen de opening van Ark38 nu zaterdag in Aalst niet missen. Een oude textielweverij aan de Dender is de nieuwe design store van de familie Sterck. Het summum van de designwereld staat hier binnen, maar ook voor architectuurfanaten valt er veel te beleven. Een grote betonnen structuur zweeft door de voormalige fabriekshal. Ark38 toont ten volle de potentie van het industrieel verleden van de stad. Aalst op zijn best.