Groen Aalst met Huguette Van Medegael, Fatma Yildiz, Lander Wantens en Luc Van Lierde.
Volledig scherm
Groen Aalst met Huguette Van Medegael, Fatma Yildiz, Lander Wantens en Luc Van Lierde. © Swirko

Een put in de straat? “Meld het op putvandemaand.be”, zegt Groen Aalst

AalstEen put in de straat? Die kan je voortaan melden op de website van oppositiepartij Groen. “We vragen Aalstenaars om putten, of problemen in het wegdek zowel op de voetpaden, de fietspaden of op de weg door te geven”, zegt gemeenteraadslid Lander Wantens.

 1. Laura en Olivier bouwen een hoogtechnologische ‘verhalenmachine’: “Ons doel? Weer meer kinderen aan het lezen krijgen”
  PREMIUM
  Aalst

  Laura en Olivier bouwen een hoogtechno­lo­gi­sche ‘verhalen­ma­chi­ne’: “Ons doel? Weer meer kinderen aan het lezen krijgen”

  Lynn Van Royen las afgelopen weekend voor uit het nieuwe kinderboek ‘Het huis van Pip’, van de hand van Laura De Backer en Lotte Van De Walle. Naast het kinderboek over Pip, werken Laura en Olivier Van Damme aan iets totaal vernieuwends: een interactieve verhalenvertelmachine, vol spraaktechnologie en artificial intelligence, met Pip het spookje als centrale figuur. Het doel? Meer kinderen aan het lezen krijgen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.