Minuut stilte op Koer en Toer.
Volledig scherm
Minuut stilte op Koer en Toer. © kos

Een minuut stilte bij elke Koer & Toer-voorstelling dit weekend

De dood van Ilse Uyttersprot raakt ook de Aalsterse cultuursector hard. Uyttersprot was jarenlang schepen van Cultuur. Op Koer & Toer, de cultuurzomer van Aalst, zal er bij elk optreden een minuut stilte zijn.

 1. Bestuurder (19) die vorig jaar dodelijk ongeval veroorzaakte knalt met zware BMW tegen appartement
  Aalst

  Bestuurder (19) die vorig jaar dodelijk ongeval veroorzaak­te knalt met zware BMW tegen apparte­ment

  Op de Ledebaan in Aalst heeft een jonge bestuurder van 19 met zijn BMW dinsdagnamiddag heel wat schade aangericht aan een appartementsgebouw. De bestuurder kwam van de parking van TechniGO! waarna hij stevig het gaspedaal induwde. Opmerkelijk, vorig jaar veroorzaakte de bestuurder in augustus al eens een zwaar ongeval in Nieuwerkerken bij Aalst, waarbij Kayleigh Leemans (14) toen het leven liet.
 2. Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorbereiding kan jou onrust en je nabestaanden bijkomend leed, onzekerheid of ruzie besparen”
  PREMIUM
  Lede/Overboelare

  Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorberei­ding kan jou onrust en je nabestaan­den bijkomend leed, onzeker­heid of ruzie besparen”

  De Coronacrisis zorgt er voor dat mensen hun zaakjes op orde willen hebben. In het voorjaar werd massaal opgeruimd, maar met de steeds verder stijgende cijfers en in de periode voor Allerheiligen wordt meer en meer aandacht besteed aan het voorbereiden van de dood. “Om die reden hebben we een driedelige praktische ‘doe’-gids gemaakt om mensen op weg te helpen”, vertellen coaches Anja en Dominieke.
 3. Kan openlucht carnavalsmuseum toeristen hele jaar door naar Aalst lokken?
  PREMIUM
  Aalst

  Kan openlucht carnavals­mu­se­um toeristen hele jaar door naar Aalst lokken?

  Wanneer in Aalst na de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 het bestuursakkoord onderhandeld wordt, zou een openlucht carnavalsmuseum wel eens op tafel kunnen liggen. CD&V-gemeenteraadslid Filip Van De Winkel stelt voor om langs het parcours van de carnavalsstoet duurzame carnavaleske sculpturen tegen de gevels te plaatsen. “Goed voor het toerisme in de stad het hele jaar door”, redeneert Van De Winkel.
 1. Woede en teleurstelling bij Aalsterse horeca-uitbaters: “Wie komt nog winkelen als je niks meer kan drinken?”
  PREMIUM
  Aalst

  Woede en teleurstel­ling bij Aalsterse horeca-uitbaters: “Wie komt nog winkelen als je niks meer kan drinken?”

  Verbazing en woede, maar ook strijdvaardigheid overheersen bij de Aalsterse horeca nu de sector verplicht een maand moet sluiten. De cafébazen vrezen dat met de lockdown van de horeca ook het stadscentrum zal doodbloeden. “Wie komt er nog shoppen, als je niks meer kan drinken of naar toilet kan gaan?”, zeggen ze. Velen kondigen nu al aan dat ze weer overschakelen naar afhaalmaaltijden en leveringen aan huis.