De tegenstanders verzamelden vorig jaar handtekeningen tijdens de zaterdagmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
De tegenstanders verzamelden vorig jaar handtekeningen tijdens de zaterdagmarkt. © RLA

Een jaar geleden startte circulatieplan in Aalst én het protest ertegen: “Een referendum komt er niet, we hadden nochtans 7.900 handtekeningen”

AalstPrecies een jaar geleden, op 16 augustus 2021, voerde de stad Aalst het nieuwe circulatieplan in. De 40 nieuwe eenrichtingsstraten, de talrijke fietsstraten en zone 30 in het stadscentrum stootten op een pak kritiek. “Wij willen een referendum en gaan voor de volledige afschaffing van het circulatieplan”, kondigde een actiegroep aan. Een jaar later blikken de kopstukken van het protest er met gemengde gevoelens op terug.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. De Molenstraat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”
  PREMIUM
  Aalst

  De Molen­straat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”

  Is de tijd rijp om de Molenstraat in Aalst - deels - autovrij te maken? Voormalig schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (Vooruit) denkt van wel, bevoegd schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) aarzelt nog. De volgende stap naar minder auto’s ligt voor de hand: auto’s en parkeerplaatsen tot aan De Werf, vanaf daar is de straat van de schoolgaande jeugd, shoppende Aalstenaars en terrassen. Bij de heraanleg van de straat is daarop al geanticipeerd.
 3. Eén ding is zeker na Tereos-commissie: “Wie een Terexit wil, moet dat in het bestuursakkoord zetten”
  PREMIUM
  Aalst

  Eén ding is zeker na Tereos-commissie: “Wie een Terexit wil, moet dat in het bestuursak­koord zetten”

  De Tereos-commissie leverde alvast één belangrijk inzicht op: politieke partijen die voor een nieuwe toekomst gaan van het Eiland Chipka moeten de herbestemming in het volgende bestuursakkoord zetten. “Het staat niet in het huidige bestuursakkoord, het stond niet in het vorige. Ik voer het bestuursakkoord uit”, zei burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Ook opmerkelijk: Tereos zelf zegt niet op voorhand neen tegen een dialoog. “Wij hebben een vergunning voor onbepaalde duur, maar als het nodig is zullen we onze verantwoordelijkheid opnemen”, zei Leo Paternot van Tereos.