Steven Van Brempt (46) en Olivier Dutilleux (47) met kunstenaar Gilles Van Schuylenbergh en Michèle Van der Waerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Van Brempt (46) en Olivier Dutilleux (47) met kunstenaar Gilles Van Schuylenbergh en Michèle Van der Waerden. © RLA

Een glas van een absolute topwijn bestellen en niet meteen de hele fles? Voortaan kan het in wijnbar Piazza

AalstEen exquise Châteauneuf-du-Pape, een super Barolo, een lekkere Chianti of Amarone, je koopt die topwijnen normaal altijd per fles, maar in wijnbar Piazza aan het Vredeplein in Aalst is dat voortaan niet meer zo. Van maar liefst 67 wijnen kan je er een glas vragen, je hoeft niet meer de hele fles te kopen. 

 1. Het leven van Kamiel Sergant (1): zijn moeilijke jeugdjaren in Mijlbeek
  PREMIUM
  Aalst

  Het leven van Kamiel Sergant (1): zijn moeilijke jeugdjaren in Mijlbeek

  ‘Oilsjteneers, doeme voesj?!’ Met die woorden zette Kamiel Sergant elk jaar met de popverbranding de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam. De keizer van het carnaval is niet meer, maar wat een mooi leven heeft hij gehad. Mooi, omwille van de weerbaarheid wanneer het minder ging en de compassie die hij toonde voor wie het minder goed had. Deze week blikken we terug op de 86 jaar dat Kamiel Sergant bij ons was. Vandaag: zijn jeugdjaren in Mijlbeek.
 2. Speelbos ter nagedachtenis aan verongelukte peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”
  PREMIUM
  Lede

  Speelbos ter nagedachte­nis aan verongeluk­te peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”

  Het speelbos ter nagedachtenis van de betreurde Ilias (2) komt er. De crowdfunding die de ouders van de verongelukte peuter daarvoor opzetten, is een enorm succes. Na minder dan twee dagen is de nodige 35.000 euro intussen al binnen. "Het speelbos moet andere kinderen de kans geven om met evenveel avontuur en verwondering van de natuur te genieten zoals Ilias deed."