Dag Van de Buren in Aalst.
Volledig scherm
Dag Van de Buren in Aalst. © Koen Van de Moortele

Een geslaagde Dag van de Buren op het Bauwensplein: “Het doet deugd opnieuw te kunnen samenkomen”, zegt buurtcomité De Sjampetter.

AalstZondag vond de derde ‘Dag van de Buren’ van het buurtcomité De Sjampetter op het Bauwensplein in Aalst plaats. Zon, sfeer en hapjes zorgden voor de ideale mix voor een fijn moment voor jong en oud. 

  1. (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldirecties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”
    PREMIUM
    Aalst

    (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldi­rec­ties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”

    Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: interview met Aalsters korpschef Jürgen Dhaene.