Leo Paternot van Tereos in de gemeenteraadszaal van Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Paternot van Tereos in de gemeenteraadszaal van Aalst. © Swirko

Eén ding is zeker na Tereos-commissie: “Wie een Terexit wil, moet dat in het bestuursakkoord zetten”

AalstDe Tereos-commissie leverde alvast één belangrijk inzicht op: politieke partijen die voor een nieuwe toekomst gaan van het Eiland Chipka moeten de herbestemming in het volgende bestuursakkoord zetten. “Het staat niet in het huidige bestuursakkoord, het stond niet in het vorige. Ik voer het bestuursakkoord uit”, zei burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Ook opmerkelijk: Tereos zelf zegt niet op voorhand neen tegen een dialoog. “Wij hebben een vergunning voor onbepaalde duur, maar als het nodig is zullen we onze verantwoordelijkheid opnemen”, zei Leo Paternot van Tereos.

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Discussie over ijspiste gaat verder: “Als een rolschaatsbaan in Gent kan, waarom in Aalst niet?”
  PREMIUM
  Aalst

  Discussie over ijspiste gaat verder: “Als een rolschaats­baan in Gent kan, waarom in Aalst niet?”

  Gent vervangt haar ijspiste deze winter door een rolschaatsbaan en dat zou volgens Vooruit ook best in Aalst gebeuren. Toch houdt het stadsbestuur van Aalst vast aan schaatsen op ijs, ook al moet ze daarvoor naar alle waarschijnlijkheid 30.000 euro aan energiekosten betalen. “Een doorn in het oog van iedereen die het moeilijk heeft”, zegt Ann Van de Steen (Vooruit).
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.