De oude centrale van Electrabel aan de Dender staat er nog altijd, al werkt die niet meer.
Volledig scherm
De oude centrale van Electrabel aan de Dender staat er nog altijd, al werkt die niet meer. © Foto RLA

Eandis onderzoekt terugkeer stoom

AALSTEandis onderzoekt in opdracht van de stad Aalst of stoom de stad weer kan verwarmen. Aalst was in de vorige eeuw - zonder het zelf te beseffen - al voorloper van milieuvriendelijke energie. Stoom uit de centrale van Interstoom trok door een ondergronds buizennetwerk van 45 kilometer naar bedrijven, winkels, flats en huizen.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Eén ding is zeker na Tereos-commissie: “Wie een Terexit wil, moet dat in het bestuursakkoord zetten”
  PREMIUM
  Aalst

  Eén ding is zeker na Tereos-commissie: “Wie een Terexit wil, moet dat in het bestuursak­koord zetten”

  De Tereos-commissie leverde alvast één belangrijk inzicht op: politieke partijen die voor een nieuwe toekomst gaan van het Eiland Chipka moeten de herbestemming in het volgende bestuursakkoord zetten. “Het staat niet in het huidige bestuursakkoord, het stond niet in het vorige. Ik voer het bestuursakkoord uit”, zei burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Ook opmerkelijk: Tereos zelf zegt niet op voorhand neen tegen een dialoog. “Wij hebben een vergunning voor onbepaalde duur, maar als het nodig is zullen we onze verantwoordelijkheid opnemen”, zei Leo Paternot van Tereos.