Kayleigh Leemans a perdu la vie une semaine avant ses 15 ans
Volledig scherm
PREMIUM
Kayleigh Leemans a perdu la vie une semaine avant ses 15 ans © VTM Nieuws

Drie jaar na dood Kayleigh (14) wordt rechtszaak rond ongeval opnieuw uitgesteld omdat verdacht plots met nieuwe verklaringen komt: “Wanneer kunnen we dit hoofdstuk eindelijk afsluiten?”

AalstMeer dan drie jaar na het overlijden van de 14-jarige Kayleigh Leemans zou de zaak rond het dodelijke ongeval in de Patrick Lanckmanstraat in Nieuwerkerken eindelijk voor de Aalsterse politierechtbank behandeld worden. Zou, want deze ochtend raakte bekend dat de zaak nogmaals uitgesteld zal worden naar volgend jaar. De advocaat van de beklaagde beweert immers dat zijn cliënt niet achter het stuur zat. “Dit nieuwe uitstel doet bijzonder veel pijn”, klinkt het bij de familieleden van Kayleigh.

  1. Nauwelijks controles door politie in fietsstraten: “23 vaststellingen sinds de invoering van het circulatieplan. Het mag gerust wat meer zijn”
    PREMIUM
    Aalst

    Nauwelijks controles door politie in fietsstra­ten: “23 vaststel­lin­gen sinds de invoering van het circulatie­plan. Het mag gerust wat meer zijn”

    Sinds augustus 2021 is het centrum van Aalst een grote fietszone waar de auto’s niet sneller dan 30 kilometer per uur mogen en in fietsstraten mag je geen fietsen voorbijsteken, maar uit cijfers blijkt dat de politie er nauwelijks op controleert. Amper 23 keer stelde de politie een overtreding vast in de fietsstraten, terwijl fietsers claimen dat er dagelijks overtredingen gebeuren. Bij een flitscontrole bleek een groot aantal autobestuurders zich niet te houden aan de snelheidsbeperking.