Ronny De Wolf bij café De Kletser, dat net voor Nieuwjaar de deuren sloot.
Volledig scherm
Ronny De Wolf bij café De Kletser, dat net voor Nieuwjaar de deuren sloot. © Foto Rutger Lievens

Dorp verliest café na café

HERDERSEMDe Kletser, het kloppend hart van het caféleven in Herdersem, sloot net voor Nieuwjaar, volkscafé De Engel is al dicht, café De Wimpel staat over te nemen en 't Korfken stopt in oktober. Het ooit zo bloeiende dorpsleven in Herdersem dreigt stil te vallen, zonder toog waar bewoners samen iets kunnen drinken of een feestzaal die naam waardig. Om de Sint-Antoniusfeesten van volgende week te redden, moest de Dorpsraad alle zeilen bijzetten.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Van Chalet de Goudkarper tot Route 46: in deze 6 restaurants ga je uit eten met de kids in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM

  Van Chalet de Goudkarper tot Route 46: in deze 6 restau­rants ga je uit eten met de kids in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Op restaurant gaan met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Niet elk kind lust alles en uren aan tafel blijven zitten is nu eenmaal niet iets wat je van hen kan verwachten. Gelukkig zijn er ook heel wat kindvriendelijke restaurants waar gezinnen met open armen ontvangen worden. Van Chalet de Goudkarper in Aalst tot Route 46 in Oudenaarde: in deze 6 restaurants kan je lekker uit eten met de kids in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen.
  Aalst
 2. Valerie (32) en Kenny (34) openen met ‘Romy’ de coolste focaccia-bar van het land: “Starten in Aalst, daarna willen we andere steden ‘veroveren’”
  PREMIUM

  Valerie (32) en Kenny (34) openen met ‘Romy’ de coolste focaccia-bar van het land: “Starten in Aalst, daarna willen we andere steden ‘veroveren’”

  “Jouw lunchbar als je houdt van dagdromen en je dag vullen met kleine gelukjes”, zo omschrijven Valerie Colot (32)en Kenny Parewijck (34) ‘Romy - Focaccia’s & salades’. In een beschermd hoekpand aan de Rozemarijnstraat en de Molenstraat in Aalst opent ze deze week de deuren van de coolste focaccia-bar van het land. “We hebben er echt ons hart en onze ziel ingestoken”, zeggen ze.
  Aalst