Nathalie De Hauwere van Tiffanys in de Nieuwstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie De Hauwere van Tiffanys in de Nieuwstraat. © RLA

Doodse Aalsterse winkelstraten tijdens paaspauze: “Eigenlijk mag er meer dan voordien, maar het systeem schrikt iedereen af”

AalstHet moet van de lockdown vorig jaar geleden zijn dat de winkelstraten van Aalst er zo doods en verlaten bij lagen. Aan een aantal winkels hangt een briefje aan het raam: gesloten tot in mei. Anderen zijn gewoon dicht, zonder bijkomende info. De winkeliers die wel nog de moed hebben om hun handelszaak te openen, zijn in overlevingsmodus: “Het is vechten. Winkelen op afspraak jaagt onze klanten weg.”

 1. Ethisch hacker Inti De Ceukelaire over het datalek bij Facebook dat drie miljoen Belgen treft: “Ik voorspel een golf van cyberaanvallen”
  PREMIUM
  Aalst

  Ethisch hacker Inti De Ceukelaire over het datalek bij Facebook dat drie miljoen Belgen treft: “Ik voorspel een golf van cyberaan­val­len”

  “Oepsie, de telefoonnummers van drie miljoen Belgische facebookgebruikers zijn gelekt. Facebook wist al lang dat dit kon gebeuren, maar heeft daar per ongeluk expres niks aan gedaan, tot het te laat was”, zegt ethisch hacker Inti De Ceukelaire. Hij bouwde een website waar je kan nakijken of ook jouw datagegevens gelekt zijn. De ethisch hacker vindt het hoog tijd dat Facebook verantwoordelijk wordt gesteld voor dit wanbeleid.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren