Tineke De Potter en Ricardo Pieters hebben op het dorpsplein van Moorsel een rouwplek om Ilse Uyttersprot te gedenken ingericht.
Volledig scherm
PREMIUM
Tineke De Potter en Ricardo Pieters hebben op het dorpsplein van Moorsel een rouwplek om Ilse Uyttersprot te gedenken ingericht. © RLA

Diep verdriet om ‘ons Ilse’: “Laat een briefje, een bloem of een kaars achter op het dorpsplein van Moorsel”

“Het is onvoorstelbaar dat zo iemand op een fataal moment een einde maakte aan zo’n jong leven”, staat er te lezen op een briefje. Er branden kaarsjes. Gebonden graan herinnert aan de liefde van Ilse Uyttersprot voor De Pikkeling. Het verdriet om ‘ons Ilse’ is immens. Op het dorpsplein van Moorsel is er nu een plek waar je Ilse Uyttersprot kan gedenken met een bloem of een lief woord.

 1. Spar-uitbater start crowdfunding: “Met geld koop ik AED-toestel voor buurt”
  Erembodegem

  Spar-uitbater start crowdfun­ding: “Met geld koop ik AED-toe­stel voor buurt”

  Van 4 maart tot en met 31 maart kunnen de klanten van Spar Erembodegem via een crowdfunding-actie meesparen voor de aankoop van een automatische externe defibrillator (AED). Het toestel zal vanaf april 2021 aan de buitenzijde van de winkels geplaatst worden. Zo zullen ze dag en nacht toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners. Spar hoopt met deze hartverwarmende actie veel klanten enthousiast te maken voor een initiatief dat heel de buurt ten goede komt. Spar werkt voor dit project samen met vzw HeartSaver (www.heart-saver.eu).
 2. Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldigverklaring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradicties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”
  Affligem

  Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldig­ver­kla­ring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradic­ties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”

  Opvallende oproep op het assisenproces tegen Mbongela Malutshi, die ervan beschuldigd wordt haar echtgenoot in brand te hebben gestoken. De advocaten van de kinderen van de beschuldigde deden een ‘oproep tot menselijkheid’. “De waarheid moet aan het licht komen, maar beroof deze kinderen niet van hun mama”, klonk het.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val