Bambrugge-voorzitter Stefan Gabriëls met het AED-toestel dat aangekocht werd na de hartstilstand van een speler tijdens een training.
Volledig scherm
Bambrugge-voorzitter Stefan Gabriëls met het AED-toestel dat aangekocht werd na de hartstilstand van een speler tijdens een training. © Foto Koen Moreau

Defibrillator voor elke voetbalclub

DENDERSTREEKHet gemeentebestuur van Erpe-Mere heeft voor elke voetbalclub een defibrillator aangekocht. "Na de succesvolle reanimatie van een personeelslid met het toestel uit onze sporthal zijn wij overtuigd van de noodzaak hiervan", zegt burgemeester Hugo De Waele (CD&V). Heel wat clubs uit onze regio overwegen om zo'n toestel aan te kopen.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals- en coronajaren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”
  PREMIUM
  Aalst

  Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals en coronaja­ren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”

  Wist prins Yvan De Boitselier veel dat zijn prinsenjaar drie jaar ging duren, toen hij op 25 januari 2020 de scepter in de lucht stak in de Florahallen. Ondertussen hebben we een pandemie en een ongeziene cafeekescarnaval achter de rug, de Florahallen zijn zelfs al afgebroken. Hoog tijd voor een afscheidsfeest dus. Op zaterdag 1 oktober is er het afscheidsbal van prins Yvan in het Forum.