Gebouw stadsadministratie Aalst
Volledig scherm
PREMIUM
Gebouw stadsadministratie Aalst © Geert De Rycke

De stad bespaart op personeel en jeugd, maar investeert wel 60 miljoen euro in veiligheidskazerne

Het stadsbestuur van Aalst wil ondanks de besparingsronde wel nog investeren in een nieuwe kazerne voor politie en brandweer. Kostenplaatje: alles bij elkaar 60 miljoen euro. Al is nu al duidelijk dat de realisatie van de door de burgemeester beloofde ‘veiligheidskazerne’ niet voor de komende vijf jaar zal zijn.

0 reacties

 1. Het leven van Kamiel Sergant (3): ‘Iendracht Veroit’ en De Kamillekes
  PREMIUM
  Aalst

  Het leven van Kamiel Sergant (3): ‘Iendracht Veroit’ en De Kamillekes

  Oilsjteneers, doeme voesj?!’ Met die woorden zette Kamiel Sergant elk jaar met de popverbranding de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam. De keizer van het carnaval is niet meer, maar wat een mooi leven heeft hij gehad. Mooi, omwille van de weerbaarheid wanneer het minder ging en de compassie die hij toonde voor wie het minder goed had. Deze week blikken we terug op de 86 jaar dat Kamiel Sergant bij ons was. Vandaag: De Kamillekes en Iendracht Veroit
 2. Speelbos ter nagedachtenis aan verongelukte peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”
  PREMIUM
  Lede

  Speelbos ter nagedachte­nis aan verongeluk­te peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”

  Het speelbos ter nagedachtenis van de betreurde Ilias (2) komt er. De crowdfunding die de ouders van de verongelukte peuter daarvoor opzetten, is een enorm succes. Na minder dan twee dagen is de nodige 35.000 euro intussen al binnen. "Het speelbos moet andere kinderen de kans geven om met evenveel avontuur en verwondering van de natuur te genieten zoals Ilias deed."
 3. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!