Sylvie Vandenhaute van De Speelerij in du Parc
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvie Vandenhaute van De Speelerij in du Parc © Swirko

De Speelerij moet dit weekend 10 verjaardagsfeestjes annuleren: “We hebben het in de krant moeten lezen, dat vind ik erg”

AalstTien minuten voor openingstijd vernam Sylvie Vandenhaute via HLN dat haar binnenspeeltuin De Speelerij in Aalst niet mocht openen vandaag. Alsof er een bom op haar hoofd viel, zo omschrijft de uitbaatster de impact van het bericht. “We hadden gisteren nog rondgebeld en alle verjaardagsfeestjes mochten doorgaan. En dan nu dit”, zegt ze.

  1. Medicijn van Basil (21) niet meer in voorraad door te weinig plasmadonoren: “Gevolg? Verplichte quarantaine en energieniveau onder nul”
    PREMIUM
    Aalst

    Medicijn van Basil (21) niet meer in voorraad door te weinig plasmadono­ren: “Gevolg? Verplichte quarantai­ne en energieni­veau onder nul”

    Zoek je nog een goede reden om bloedplasma te doneren? Doe het dan voor de 21-jarige Basil Aesseloos uit Aalst. Basil lijdt aan een zeldzame immuunziekte en door een tekort aan plasma is het medicijn Hizentra momenteel niet meer beschikbaar. Gevolg? Verplichte quarantaine, want zonder medicijn is zijn immuunsysteem te zwak om zich te verweren tegen om het even welke bacterie, virus of infectie.