15/05/2022; Aalst; 
© Geert De Rycke; E.Aalst-Belisia Bilzen ; 
 Dekuyper Mitch 2-0
Volledig scherm
15/05/2022; Aalst; © Geert De Rycke; E.Aalst-Belisia Bilzen ; Dekuyper Mitch 2-0 © Geert De Rycke

De sfeer van de grote dagen in Pierre Cornelisstadion: “Pre-matchparty vanaf 17.30 uur!”

AalstVoor de start van de wedstrijd tegen Mandel United is er donderdagavond een pre-matchparty aan het Pierre Cornelisstadion in Aalst.

 1. VELOVEILIG. 30% vindt het veilig fietsen in Aalst: “Afgelopen jaren zijn we een nieuwe weg ingeslagen”
  PREMIUM
  Aalst

  VELOVEILIG. 30% vindt het veilig fietsen in Aalst: “Afgelopen jaren zijn we een nieuwe weg ingeslagen”

  Uit de resultaten van onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat 30 procent van de Aalstenaars het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Dat kan beter. Met de invoering van een fietszone, fietsstraten en een circulatieplan is Aalst wel op weg om een fietsstad te worden, maar er moeten nog enkele stappen gezet worden. “De cijfers van het fietsrapport zijn op dit ogenblik zeker niet zoals we die zouden willen”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).
 2. Erembodegemse band neemt muziekvideo op in Mississippi: “Over Emmett Till, een 14-jarige Afro-Amerikaanse jongen die werd gemarteld en gelyncht”
  PREMIUM
  Erembodegem

  Erembode­gem­se band neemt muziekvi­deo op in Mississip­pi: “Over Emmett Till, een 14-jarige Af­ro-Amerikaan­se jongen die werd gemarteld en gelyncht”

  Mermaid Moonshine, een Erembodegems muzikaal project rond Marc Borms (60), An Staels (48) en Karel Algoed (69), trok naar Mississippi in de Verenigde Staten. Ze gingen naar daar voor studio- en video-opnames voor een project rond Emmett Till, een veertienjarige Afro-Amerikaanse jongen die in 1955 werd ontvoerd, gemarteld en gelyncht. Marc kreeg toestemming om een gedicht over de jongen te herwerken naar een liedjestekst.