De Pikkeling
Volledig scherm
De Pikkeling © JP Swirko

De Pikkeling eind juli in Moorsel: “Folkloristisch oogstfeest op de 17de-eeuwse Molencauterhoeve”

MoorselHet folkloristisch oogstfeest De Pikkeling vindt dit jaar plaats op de 17de-eeuwse Molencauterhoeve in Moorsel. Het feest vindt plaats op 29, 30 en 31 juli.

 1. Verkeer probeert via Gentsesteenweg megafile op E40 te omzeilen: “Dat belooft voor de start van de schoolperiode”
  PREMIUM
  Aalst

  Verkeer probeert via Gentse­steen­weg megafile op E40 te omzeilen: “Dat belooft voor de start van de schoolperi­o­de”

  De jongste dagen beleeft Aalst een dagelijks verkeersinfarct ter hoogte van de Gentsesteenweg en de tunnels van de Boudewijnlaan. Autobestuurders die de file door de werken op de E40 proberen te omzeilen, proberen via de gewestwegen in Aalst naar de oprit van Erpe-Mere te rijden. De echt lange files moeten wellicht nog komen, want binnen twee weken gaan de scholen weer open.
 2. Carnavalswereld rouwt om Herman De Neef (72) van De Matotten: “De carnavalshallen waren zijn tweede thuis”
  PREMIUM
  Aalst

  Carnavals­we­reld rouwt om Herman De Neef (72) van De Matotten: “De carnavals­hal­len waren zijn tweede thuis”

  De Aalsterse carnavalswereld rouwt om Herman De Neef, die op 72-jarige leeftijd is overleden. Hij was al een tijdje ziek. Tussen 1977 tot 2019 groeide Herman met zijn groep De Matotten uit tot een waar carnavalsicoon. Niet zozeer door carnavalsliedjes te zingen of door in de kranten te staan, wel door elke dag naar de carnavalshallen te trekken en er in stilte verder te werken aan de praalwagen. “Aan Herman kon je alles vragen, hij wou altijd helpen.”
 1. Amber (18) maakt overheerlijke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantiejob nog niet voor deze zomer”
  PREMIUM
  Aalst

  Amber (18) maakt overheer­lij­ke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantie­job nog niet voor deze zomer”

  Een vakantiejob starten en een centje bijverdienen zoals elke andere jongere, voor Amber Nica (18) uit Aalst kan het deze zomer nog niet. Al anderhalf jaar vecht ze tegen lymfeklierkanker en moet ze dus de sociale contacten beperken. Omdat een gewone vakantiejob uitgesloten is, bakt Amber cupcakes en verkoopt ze die via haar zelfgemaakte webshop De Lekkerbek Gebakjes. Want cupcakes bakken, dat vindt ze heerlijk. “Mijn grote droom is om eens gepersonaliseerde cupcakes te maken voor een event, dat heb ik nog niet mogen doen”, zegt ze.