De Molenstraat in Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
De Molenstraat in Aalst. © Swirko

De Molenstraat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”

AalstIs de tijd rijp om de Molenstraat in Aalst - deels - autovrij te maken? Voormalig schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (Vooruit) denkt van wel, bevoegd schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) aarzelt nog. De volgende stap naar minder auto’s ligt voor de hand: auto’s en parkeerplaatsen tot aan De Werf, vanaf daar is de straat van de schoolgaande jeugd, shoppende Aalstenaars en terrassen. Bij de heraanleg van de straat is daarop al geanticipeerd.

 1. Met lege brooddoos naar school? De Horizon voorziet in brood en beleg: “Leerlingen smeren in alle anonimiteit hun boterham zelf”
  PREMIUM
  Aalst

  Met lege brooddoos naar school? De Horizon voorziet in brood en beleg: “Leerlingen smeren in alle anonimi­teit hun boterham zelf”

  Voor leerlingen die met een lege brooddoos naar school komen, voorziet De Horizon in Aalst voortaan in brood en beleg. Leerlingen kunnen in alle anonimiteit een boterham smeren op school. Maar de strijd tegen armoede gaat veel verder dan dat op deze school. Er is gratis soep in de middag en wie kou heeft, krijgt een jas, een muts en een sjaal. “In sommige leerlingen hun brooddoos zitten er frieten van gisteren.”
 2. Van Haaltert tot Oudenaarde: op deze tweedehandsbeurzen in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen scoor je leuke kinderspullen
  PREMIUM
  Denderstreek en Vlaamse Ardennen

  Van Haaltert tot Oudenaarde: op deze tweede­hands­beur­zen in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen scoor je leuke kinderspul­len

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen dan een nieuwe thuis dankzij leuke tweedehandsmarkten. Daar kunnen de bezoekers niet alleen goedkoop maar ook nog eens duurzaam shoppen. Onze redactie verzamelde daarom enkele tweedehandsbeurzen van de komende weken in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen.
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.