Zwembad Sportoase.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad Sportoase. © Foto DCRB

De Kaaihoeve ontdekken met gps of ooievaars spotten langs de Dender: vijf tips voor het weekend in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen

RegioNog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Dan helpt onze redactie je op weg met vijf leuke weekendtips in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek tijdens het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 januari. Van spelen in een zwembad tot ooievaars spotten tijdens een wandeling langs de Dender: er is voor elk wat wils!

  1. (ON)VEILIGHEID IN AALST deel 1: “Een handtassendiefstal is zeldzaam, maar woninginbraken en fietsdiefstallen blijven plaag”
    PREMIUM
    Aalst

    (ON)VEILIGHEID IN AALST deel 1: “Een handtassen­dief­stal is zeldzaam, maar woningin­bra­ken en fietsdief­stal­len blijven plaag”

    Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel in het ‘Londen aan de Dender’ zat al niet goed. Volgens de laatste Stadsmonitor voelt 16 procent van de Aalstenaars zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: een analyse van de criminaliteitscijfers.