De Ideale Wereld bericht dat Aalst eindelijk verlost is van de stank.
Volledig scherm
De Ideale Wereld bericht dat Aalst eindelijk verlost is van de stank. © De Ideale wereld

De Ideale Wereld: “Aalst wordt eindelijk van Tereos-geurhinder verlost”

AalstDe klachten over de geurhinder veroorzaakt door de fabriek Tereos in Aalst zijn ook De Ideale Wereld niet ontgaan. Volgens het satirisch programma heeft Tereos eindelijk de hinderlijke geurbron ontdekt.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Burgemeester D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt historische fout”
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt histori­sche fout”

  Terexit of geen Terexit? In het debat over een mogelijke exit van Tereos uit Aalst zijn er twee kanten: zij die gaan voor het status quo en zij die kiezen voor een herontwikkeling op het eiland Chipka. Op de jongste gemeenteraad ontpopte burgemeester D’Haese (N-VA) zich tot de vurigste verdediger van Tereos. Een aparte gemeenteraadscommissie waar nagedacht wordt over een toekomst na Tereos op Chipka komt er niet.