Schepenen Marnick Vaeyens en Jan De Nul met Kris Van der Perre, voorzitter van de Heemkundig Kring Iddergem en volksfiguur Gerrit Borreman: klaar voor een feestj emet varkenskoppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepenen Marnick Vaeyens en Jan De Nul met Kris Van der Perre, voorzitter van de Heemkundig Kring Iddergem en volksfiguur Gerrit Borreman: klaar voor een feestj emet varkenskoppen. © Gemeente Denderleeuw

De eerste geutelingen en een feestje met varkenskoppen: onze weekendtips voor de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen

vlaamse ardennen/denderstreekSneeuw of geen sneeuw, ijzel of geen ijzel, er valt wat feestvreugde mee te pikken in de streek tussen Aalst en Oudenaarde dit weekend. Een streepje muziek maar ook veel cultureel erfgoed met een zoete nasmaak.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Gemeenteraad zet licht op groen voor restauratie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”
  PREMIUM

  Gemeente­raad zet licht op groen voor restaura­tie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”

  De gemeenteraad van Aalst heeft beslist om voor een stapsgewijze restauratie van de Sint-Jozefskerk te gaan. Amper vijf gemeenteraadsleden van de 43 stemden tegen. Mocht de stad een volledige restauratie zelf moeten bekostigen, dan zou dat aan de belastingbetaler 36 miljoen euro kosten, maar de stad wil samenwerken met een privé-investeerder. “Er is maar één realistische piste en dat is restaureren”, zegt de schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA).
  Aalst
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.