Wim Ghysels
Volledig scherm
Wim Ghysels © Simon De Cock

De barbier komt langs in museumcafé Sjinka Poenka

AalstOp 14 augustus kan je iets drinken in een van de gezelligste cafés van Aalst, want dan is museumcafé Sjinka Poenka open.

 1. Broers Tijs (40) en Gerrit (43) halen 30 jaar oude LEGO van zolder: “Toen mijn LEGO-sneakers viraal gingen, begon het weer te kriebelen”
  Aalst/Erpe-Mere

  Broers Tijs (40) en Gerrit (43) halen 30 jaar oude LEGO van zolder: “Toen mijn LE­GO-snea­kers viraal gingen, begon het weer te kriebelen”

  Op 10 augustus bestaat LEGO 90 jaar en ook in Aalst en Erpe-Mere wonen echte LEGO-fanaten. Tijs (40) en Gerrit (43) halen deze zomer hun 30 jaar oude LEGO-blokjes van zolder. Het plan is de dozen opnieuw helemaal uit te sorteren en de sets opnieuw in elkaar te steken. Ze hebben namelijk alle instructieboekjes van vroeger bijgehouden.
 2. Stefaan (54) herstelt thuis nadat hij werd neergestoken vlak bij zijn café: “Snijwonde van 40 centimeter lang met 60 nietjes gedicht”
  PREMIUM
  Aalst

  Stefaan (54) herstelt thuis nadat hij werd neergesto­ken vlak bij zijn café: “Snijwonde van 40 centimeter lang met 60 nietjes gedicht”

  “Ik hoop zo snel mogelijk weer uit mijn zetel te kunnen, maar ben al blij dat ik het nog kan navertellen.” Stefaan Lacroix (54) werd op 28 augustus van dit jaar neergestoken vlakbij zijn café Den Heiligen Gheest in het centrum van Aalst. Een klant onder invloed van drugs zorgde er voor commotie en pikte het niet dat hem de deur werd gewezen. Na een woordenwisseling sneed de Portugese man Stefaans buik open, waarna die een tijdlang voor zijn leven vocht in het ziekenhuis.
 1. LEVENSVERHAAL. Oud-directeur van de ‘Universitoit van Moilebeik’ Willy (83) is niet meer: “Hij maakte van zijn moerbeituin een paradijs op aarde”
  PREMIUM
  Aalst

  LEVENSVER­HAAL. Oud-directeur van de ‘Universi­toit van Moilebeik’ Willy (83) is niet meer: “Hij maakte van zijn moerbei­tuin een paradijs op aarde”

  De vroegere directeur van de ‘Universitoit van Moilebeik’, Willy Keymeulen, is op 83-jarige leeftijd overleden. Willy was in Aalst niet alleen bekend als leraar en schooldirecteur, maar de laatste 30 jaar van zijn leven vooral om zijn ongeëvenaarde ‘moerbeituin’ midden in de stad. Op de Rechteroever bouwde hij samen met zijn vrouw Nora aan een paradijselijke tuin, vol zeldzame moerbeibomen van over de hele wereld. Hij had er zelfs een eigen kwekerij van zijderupsen. Elk jaar zette hij de tuindeuren open zodat iedereen kon meegenieten.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.