Op 5 oktober - de Dag van de Leraar - komen meer dan 150 onderwijsprofessionals samen in hogeschool Odisee in Aalst.
Volledig scherm
Op 5 oktober - de Dag van de Leraar - komen meer dan 150 onderwijsprofessionals samen in hogeschool Odisee in Aalst. © Odisee Aalst

Dag van de Leerkracht: 150 onderwijsprofessionals op hogeschool Odisee

AalstOp de Dag van de Leraar kwamen meer dan 150 onderwijsprofessionals samen in hogeschool Odisee in Aalst. Deze dag stond helemaal in het teken van co-creatie en samenwerken. Stagementoren, inspecteurs, schooldirecteurs, pedagogische begeleiders, ... ze kwamen allemaal naar Odisee Aalst om te leren van elkaar, maar ook om de lerarenopleiding van de toekomst mee vorm te geven. “Zij weten het beste wat er nodig is om een goede leerkracht te zijn”, zegt Steven Vanmol van de lerarenopleiding in Aalst.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Amper verkeersacties in TARL door personeelstekort: minstens zeven extra mensen nodig
  PREMIUM
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

  Amper verkeersac­ties in TARL door personeels­te­kort: minstens zeven extra mensen nodig

  Zeggen dat politiezones in Halle-Vilvoorde met een personeelstekort kampen is een open deur intrappen. Maar hoe zich dat in de praktijk uit wordt af en toe zichtbaar voor het brede publiek. Het was Affligems oppositieraadslid Jo Lamberts (Groen) die tijdens de jongste gemeenteraad de kat de bel aanbond. “Tijdens het afgelopen jaar werd er maar één snelheidscontrole in onze gemeente gehouden”, stelde hij. Over dat cijfer is geen duidelijkheid, maar burgemeester Walter De Donder (CD&V) ontkent niet dat het de politiezone aan mensen ontbreekt voor flits- en alcoholcontroles. Momenteel zouden er minstens zeven extra mensen aangeworven moeten worden.