Beschuldigde Fabrice A. werd op de rechtbank in Dendermonde bijgestaan door Anthony Mallego en Jeroen D'Hondt.
Volledig scherm
Beschuldigde Fabrice A. werd op de rechtbank in Dendermonde bijgestaan door Anthony Mallego en Jeroen D'Hondt. © Geert De Rycke

Dader carnavalsmoord riskeert 30 jaar

AALSTVoor de Dendermondse rechtbank is gisteren het proces rond de zogeheten carnavalsmoord van start gegaan. Fabrice A. (43) uit Erpe-Mere staat terecht omdat hij zijn toenmalige partner Sofie D'Hondt (38) met een hamer doodsloeg in een garagebox in Aalst, tijdens carnaval, vlak bij het feestgedruis.

 1. Kunstencentrum Netwerk gaat verbouwen: “Nieuw onthaal, een modernere filmzaal en een gezelliger café”
  Aalst

  Kunstencen­trum Netwerk gaat verbouwen: “Nieuw onthaal, een modernere filmzaal en een gezelliger café”

  Netwerk Aalst, het internationaal kunstencentrum en filmhuis in Aalst, gaat volgend jaar verbouwen. Het huis krijgt een nieuw onthaal, een modernere filmzaal en een gezelliger café. Daarnaast wordt de plek toegankelijker, zichtbaarder en duurzamer. Op zaterdag 25 juni worden alle plannen uit de doeken gedaan en wordt er, samen met de buren en vrienden van Netwerk, geklonken op de toekomst.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Paraglider stort neer in haag van buurman: “Hij heeft nochtans heel wat ervaring”
  Play
  Affligem
  4

  Paraglider stort neer in haag van buurman: “Hij heeft nochtans heel wat ervaring”

  Een 45-jarige man is donderdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval met zijn paraglider. Hij werd verrast door de wind en kreeg zijn toestel niet meer onder controle waarna hij neerstortte. Dat gebeurde op de oprit van zijn buurman. Het slachtoffer zou verschillende breuken hebben opgelopen. “Hij heeft nochtans heel wat ervaring”, klinkt het in de buurt. “Hij was enorm gepassioneerd.”
 2. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.
 3. Bezoekerstunnel leidt naar gerestaureerd deel van Sint-Martinuskerk: “Dit is één van de belangrijkste toeristische attracties van Aalst”
  PREMIUM
  Aalst

  Bezoekers­tun­nel leidt naar gerestau­reerd deel van Sint-Martinus­kerk: “Dit is één van de belangrijk­ste toeristi­sche attracties van Aalst”

  Het fantastisch mooi gerestaureerde deel van de Sint-Martinuskerk in Aalst is nu ook toegankelijk voor het brede publiek. Via een bezoekerstunnel kan je kijken hoe de restauratiewerken aan het hoogkoor opschieten en het al gerestaureerde deel aanschouwen. De stad hoopt hiermee niet alleen Aalstenaars te lokken, maar ook toeristen van buitenaf. In het oog springen de plafondschilderingen, maar ook de grafsteen van Dirk Martens is de moeite om te bezoeken.