Harva rijdt het na-Tourcriterium.
Volledig scherm
Harva rijdt het na-Tourcriterium. © RLA

Criterium: Hartpatiënten bewijzen dat sporten nog kan na hartproblemen

Hartpatiëntenvereniging Harva rijdt voor de veteranen en de profs haar eigen na-Tourcriterium in Aalst. Er wordt gesport, maar niet te snel. “Had het 30°C geweest, dan hadden we onze wedstrijd moeten afblazen”, zeggen ze.

 1. Isaak (20) toont eerste kortfilm in Netwerk Aalst: “Ik droom ervan een horrorserie te maken”
  PREMIUM
  Aalst

  Isaak (20) toont eerste kortfilm in Netwerk Aalst: “Ik droom ervan een horrorse­rie te maken”

  In Netwerk Aalst gaat zaterdag de kortfilm ‘Le Châlet’ in première. De jonge filmmaker Isaak Roeland (20) trakteert het publiek op vijftien minuten vol spanning en horror. Het is een kortfilm zonder woorden, met alleen beelden, geluiden en muziek. Over een man die leeft in een chalet op een afgelegen plek, zich bezighoudt met het opzetten van dieren en op een gegeven moment aandacht krijgt voor de jongen die elke dag voorbijkomt.
 2. Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

  Biostatis­ti­cus Kurt Barbé: “Met dit groeipa­troon doorbreken we op 9 november de symboli­sche grens van 10.000 hospitali­sa­ties”

  Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).
 1. Vrienden zetten grootscheepse hulpactie op na zware brand in Aalst
  Aalst

  Vrienden zetten groot­scheep­se hulpactie op na zware brand in Aalst

  Het noodlot sloeg dinsdagavond toe voor Glenn Van Vaerenbergh uit Aalst. Een zware brand vernielde zijn woning in een mum van tijd, waardoor niets nog te redden viel. Glenn zelf raakte tijdig buiten en ook zijn hond overleefde de brand, maar verder is hij alles kwijt. Yves Uyttersprot en Geert Vercauteren, twee goede vrienden van hem, zetten nu een actie op poten om materiaal in te zamelen. “We krijgen al massaal veel berichten”, vertelt Geert.