OLV Aalst
Volledig scherm
OLV Aalst © Geert De Rycke

Corona-update: vier coronapatiënten sterven in Aalsterse ziekenhuizen

AalstDe stad meldt dat er vier coronapatiënten in Aalsterse ziekenhuizen zijn overleden. Het totaal aantal coronadoden in de Aalsterse ziekenhuizen sinds de start van de pandemie staat nu op 358.

 1. Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoorlog waren de restricties niet zo streng”
  PREMIUM
  Aalst

  Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoor­log waren de restric­ties niet zo streng”

  2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als het eerste jaar dat carnaval werd geannuleerd door een pandemie. Historicus Wim Beelaert, die de geschiedenis van Aalst Carnaval bestudeerde, zegt dat we zonder twijfel historische tijden beleven. Al is het niet de eerste keer dat het (straat)carnaval, carnavalskostuums en de stoet werden verboden. “Machthebbers hebben door de eeuwen heen regelmatig carnaval aan banden proberen leggen”, zegt hij.
 2. Aalsterse moslim Stijn zet vernieuwing Moslimexecutieve in beweging: “Tweede grootste geloofsgemeenschap in België verdient waardige vertegenwoordiger”
  Aalst

  Aalsterse moslim Stijn zet vernieu­wing Moslimexe­cu­tie­ve in beweging: “Tweede grootste geloofsge­meen­schap in België verdient waardige vertegen­woor­di­ger”

  De open brief en petitie waarmee de Aalsterse moslim Stijn Ledegen de wantoestanden rond de Moslimexecutieve aanklaagde, heeft iets in beweging gezet. Deze ochtend overhandigde het pas opgerichte Burgerinitiatief voor de Vernieuwing van de Moslimexecutieve (BIVEM) een visietekst aan het kabinet van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Stijn Ledegen pleit voor een diverse Moslimexecutieve, vrij van buitenlandse inmenging.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen