OLV Aalst
Volledig scherm
OLV Aalst © Geert De Rycke

Corona-update: vier coronadoden in Aalsterse ziekenhuizen

AalstEr zijn opnieuw vier coronapatiënten overleden in de Aalsterse ziekenhuizen. Het totaal aantal coronadoden sinds de start van de pandemie in de Aalsterse ziekenhuizen staat nu op 552.

 1. Schepen Dirk Rasschaert (57) ruilt schepenambt definitief in voor werk op geitenboerderij van zijn vrouw: “Ze heeft me al een waslijst van bijkomende jobs bezorgd”
  PREMIUM
  Lede

  Schepen Dirk Rasschaert (57) ruilt schepen­ambt definitief in voor werk op geitenboer­de­rij van zijn vrouw: “Ze heeft me al een waslijst van bijkomende jobs bezorgd”

  Tijdens de gemeenteraad donderdagavond wordt afscheid genomen van schepen Dirk Rasschaert (57). Die was gedurende zijn volledige politieke loopbaan van 27 jaar onafgebroken schepen. Eerst voor de liberalen en na een korte periode als onafhankelijke sinds 2019 voor de nieuwe politieke beweging De Coöperatie. “Het was afgesproken om anderen een kans te geven en ik heb eerlijk gezegd alles wel wat gezien”, bekent hij.
 2. Gewezen kandidaat Prins Carnaval Gustaaf en partner veroordeeld tot vijf jaar cel voor grootschalige productie speed
  PREMIUM
  Aalst

  Gewezen kandidaat Prins Carnaval Gustaaf en partner veroor­deeld tot vijf jaar cel voor grootscha­li­ge productie speed

  Gustaaf S., ooit kandidaat Prins Carnaval in Aalst, en zijn partner Inge P. zijn dinsdag door de Dendermondse rechtbank veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf. In de kelder van hun huis in Aalst werden kilo’s en kilo’s speed geproduceerd. S. stuurde de organisatie zelfs aan vanuit de gevangenis, waar hij een eerdere straf uitzat. Ook nog zes andere betrokkenen werd veroordeeld.
 3. Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achterstand bij boosterprikken intussen weggewerkt
  Asse/Merchtem/Affligem/Liedekerke/Opwijk

  Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achter­stand bij booster­prik­ken intussen weggewerkt

  In het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone AMALO heeft zo’n dertig procent van de ouders van -12-jarigen positief gereageerd op de uitnodiging om hun kind te laten vaccineren. Afgelopen weekend werden de eerste zevenhonderd prikken gezet. Intussen lijkt de achterstand die de Eerstelijnszone op de rest van Vlaanderen op vlak van boosterprikken had weggewerkt.