OLV Aalst
Volledig scherm
OLV Aalst © Geert De Rycke

Corona-update Aalsterse ziekenhuizen: 2 doden, 62 coronapatiënten krijgen verzorging

AalstEr zijn opnieuw twee coronapatiënten gestorven in de Aalsterse ziekenhuizen. Het totaal aantal overleden coronapatiënten staat nu op 366.

 1. Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoorlog waren de restricties niet zo streng”
  PREMIUM
  Aalst

  Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoor­log waren de restric­ties niet zo streng”

  2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als het eerste jaar dat carnaval werd geannuleerd door een pandemie. Historicus Wim Beelaert, die de geschiedenis van Aalst Carnaval bestudeerde, zegt dat we zonder twijfel historische tijden beleven. Al is het niet de eerste keer dat het (straat)carnaval, carnavalskostuums en de stoet werden verboden. “Machthebbers hebben door de eeuwen heen regelmatig carnaval aan banden proberen leggen”, zegt hij.
 2. Margaux Van Ackere (Eendracht Aalst Ladies): “Stevig blok vormen tegen leider Anderlecht”
  vrouwenvoetbal super league

  Margaux Van Ackere (Eendracht Aalst Ladies): “Stevig blok vormen tegen leider Anderlecht”

  Een duel tegen landskampioen Anderlecht is voor Eendracht Aalst Ladies op papier sowieso een ‘mission impossible’. De Brusselse topclub voert na dertien speeldagen het klassement aan met het maximum van de punten en een indrukwekkend doelpuntensaldo: 81 voor en drie tegengoals. De Ajuinen moeten bovendien Daisy Baudewijns (heup), Loes Van Mullem (achillespees) en Lieselot De Kegel (knie) missen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"