OLV Aalst
Volledig scherm
OLV Aalst © Geert De Rycke

Corona-update: 1 coronadode in Aalsterse ziekenhuizen

AalstEr is één coronapatiënt overleden in een van de Aalsterse ziekenhuizen. Daarmee komt het aantal coronadoden in Aalsterse ziekenhuizen op 496.

 1. August Schollaert en het mysterie van het orgel van De Zwarte Kat: “Bekend tot in Japan, maar in Aalst kent niemand hem. Die man verdient een straatnaambord”
  PREMIUM
  Aalst

  August Schollaert en het mysterie van het orgel van De Zwarte Kat: “Bekend tot in Japan, maar in Aalst kent niemand hem. Die man verdient een straatnaam­bord”

  Tienduizenden vinylplaten staan netjes geordend in de mancave van Steven Keymeulen (47). Het is echter geen vinyl dat hij ons wil laten zien, maar muziekboeken. Kartonnen orgelboeken, zigzag gevouwen, gelijmd en met ponsgaatjes. Op de cover staat telkens dezelfde naam: A. Schollaert. Bekend tot in Japanse en Amerikaanse musea, maar in zijn geboortestad Aalst heeft nog niemand van hem gehoord. Dit is het verhaal van August Schollaert en het verdwenen orgel van De Zwarte Kat.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?