Doe zo voort - Lukas Lelie - Streamz
Volledig scherm
Doe zo voort - Lukas Lelie - Streamz © Streamz

Comedy in de Floereminne: Lukas Lelie, Piv Huvluv en Raf Coppens

AalstVoor een avondje stand-up comedy moet je donderdag 19 mei in zaal De Floereminne in Aalst zijn.

 1. Carnavalswereld rouwt om Herman De Neef (72) van De Matotten: “De carnavalshallen waren zijn tweede thuis”
  PREMIUM
  Aalst

  Carnavals­we­reld rouwt om Herman De Neef (72) van De Matotten: “De carnavals­hal­len waren zijn tweede thuis”

  De Aalsterse carnavalswereld rouwt om Herman De Neef, die op 72-jarige leeftijd is overleden. Hij was al een tijdje ziek. Tussen 1977 tot 2019 groeide Herman met zijn groep De Matotten uit tot een waar carnavalsicoon. Niet zozeer door carnavalsliedjes te zingen of door in de kranten te staan, wel door elke dag naar de carnavalshallen te trekken en er in stilte verder te werken aan de praalwagen. “Aan Herman kon je alles vragen, hij wou altijd helpen.”
 2. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?