Een spandoek van Cirk op de fabriekstoren van Tereos in Aalst.
Volledig scherm
Een spandoek van Cirk op de fabriekstoren van Tereos in Aalst. © Cirk Aalst

CIRK! komt dichterbij: groot spandoek op Tereos-fabriekstoren en gratis folders

AalstOp de fabriekstoren van Tereos hangt een groot Cirk-spandoek en ook in het stadscentrum van Aalst komt de promocampagne op gang. Wie graag al een planning in elkaar knutselt, kan een folder oppikken in het toeristisch infokantoor.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Ivo (34) naar het wereldkampioenschap ‘streetfishing’ in Zwolle: “Wij zijn de skaters van het vissen”
  PREMIUM
  Aalst

  Ivo (34) naar het wereldkam­pi­oen­schap ‘streetfis­hing’ in Zwolle: “Wij zijn de skaters van het vissen”

  Op het eerste wereldkampioenschap ‘Streetfishing’ in Nederland zal Aalstenaar Ivo Crabbe (34) de Belgische kleuren verdedigen. Samen met vijf andere geselecteerde Belgen trekt hij van 11 tot 15 oktober naar Zwolle. De laatste decennia evolueerde rivieren en kanalen in steden van doodse waterlopen naar bronnen van leven en biodiversiteit. Streetfishers vissen naar de grootste roofvissen in het midden van de stad (maar gooien de vissen achteraf wel terug het water in).
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Amber (18) maakt overheerlijke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantiejob nog niet voor deze zomer”
  PREMIUM
  Aalst

  Amber (18) maakt overheer­lij­ke cupcakes: “De kanker keerde terug, dus is een gewone vakantie­job nog niet voor deze zomer”

  Een vakantiejob starten en een centje bijverdienen zoals elke andere jongere, voor Amber Nica (18) uit Aalst kan het deze zomer nog niet. Al anderhalf jaar vecht ze tegen lymfeklierkanker en moet ze dus de sociale contacten beperken. Omdat een gewone vakantiejob uitgesloten is, bakt Amber cupcakes en verkoopt ze die via haar zelfgemaakte webshop De Lekkerbek Gebakjes. Want cupcakes bakken, dat vindt ze heerlijk. “Mijn grote droom is om eens gepersonaliseerde cupcakes te maken voor een event, dat heb ik nog niet mogen doen”, zegt ze.
 2. Leerlingen van Koninklijk Atheneum Ninove bezoeken concentratiekamp Auschwitz-Birkenau: “Hoe is deze gruwel ooit mogelijk geweest en dan nog op zo’n gigantische schaal?”
  PREMIUM
  Ninove

  Leerlingen van Koninklijk Atheneum Ninove bezoeken concentra­tie­kamp Auschwitz-Birkenau: “Hoe is deze gruwel ooit mogelijk geweest en dan nog op zo’n giganti­sche schaal?”

  Op uitnodiging van het Ministerie van Defensie en van het War Heritage Institute hebben leerlingen van het Koninklijk Atheneum Ninove een herdenkingsreis gemaakt naar de concentratie- en uitroeiingskampen in het Poolse Auschwitz en Birkenau, waar de nazi’s meer dan een miljoen mensen hebben vermoord. Relaas van een schooluitstap die de deelnemers nooit meer zullen vergeten.