Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) © Swirko

Circulatieplan Aalst: “Gemeenteraad beslist eind oktober over 5 wijzigingen”

AalstEr komt opnieuw tweerichtingsverkeer op de kaaien, maar de stad Aalst wil nog op andere punten het circulatieplan aanpassen. De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste woord op 26 oktober. Waarover er binnen het stadsbestuur consensus is, lees je hier.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Noa (18) mag niet naar WK hockey door Zuid-Afrikaanse coronavariant: “Heb deel van mijn studie laten vallen voor dit toernooi”
  PREMIUM
  Impe

  Noa (18) mag niet naar WK hockey door Zuid-Afrikaanse coronavari­ant: “Heb deel van mijn studie laten vallen voor dit toer­nooi”

  De nieuwe variant van het coronavirus die in Zuid-Afrika werd ontdekt, treft de vrouwen van de Young Red Panthers, de Belgische nationale hockeyploeg U21. “Normaal moesten we zaterdag op het vliegtuig stappen voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, maar alle vluchten daarheen en het tornooi werden geschrapt ”, vertelt de ontgoochelde 18-jarige Noa Schreurs uit Impe.