Ilse Uyttersprot deze maand op de begraafplaats bij de herdenking van de slachtoffers van de Bende Van Nijvel, met minister Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
Ilse Uyttersprot deze maand op de begraafplaats bij de herdenking van de slachtoffers van de Bende Van Nijvel, met minister Koen Geens (CD&V). © Swirko

CD&V: “Bestuursakkoord is geschonden, de burgemeester heeft de stad in diepe crisis gestort”

Bij CD&V Aalst stond er maandagavond een belangrijke vergadering op de agenda. Op enkele vragen zocht CD&V een antwoord: Blijft de partij schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) steunen? Zal de partij de meerjarenplanning goedkeuren en blijft ze zo deel uitmaken van de meerderheid en het stadsbestuur? “Na drie weken is de impasse in het stadsbestuur totaal”, is de conclusie van de partij.

11 reacties

 • Urban Vyaas

  1 jaar geleden
  Met de CD&V erbij wordt er gegarandeerd gekibbeld.
 • djeepie huybrechts

  1 jaar geleden
  Amaai wat een schoon koppel
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  hoog tijd dat NVA in elke coalitie een ruk naar rechts maakt om open vld, cd&v en spa te laten voelen wat de gevolgen zijn als ze in een antivlaamse federale coalitie stappen. In 81 gemeentes in Vlaanderen is er een meerderheid mogelijk met VB en NVA. Als NVA slim is laten ze elk van deze gemeentes onbestuurbaar verklaren en gaan ze in zee met het VB waardoor de klassieke partijen lokaal uit de boot vallen. Dit zou pas "kracht van verandering" zijn
 • Roy Coocks

  1 jaar geleden
  Een mooi stel! het lijken er wel 2 uit de Addams familie.
 • PHILIPPE LEEMANS

  1 jaar geleden
  CD&V zou eens wat minder hoog van 'den Toren' moeten blazen, zijn bezig met de grote 'verdwijntruc'
 1. Reconstructie van het onvermijdelijke conflict tussen N-VA en Ilse Uyttersprot (CD&V): “Het vertrouwen is compleet weg. Het is op, en als het op is, is het op.”
  PREMIUM

  Reconstruc­tie van het onvermijde­lij­ke conflict tussen N-VA en Ilse Uyt­tersprot (CD&V): “Het vertrouwen is compleet weg. Het is op, en als het op is, is het op.”

  Het grote politieke nieuws was deze week niet zozeer de goedkeuring van de meerjarenplanning 2020-2025, maar wel dat die werd goedgekeurd door CD&V-schepen Katrien Beulens zonder haar partijgenote Ilse Uyttersprot. Het is allesbehalve zeker dat dit college van burgemeester en schepenen de bevoegdheden Jeugd, Cultuur, Sport, Facility en Kerkfabrieken nog teruggeeft aan Ilse Uyttersprot. Het water is diep tussen Uyttersprot en de anderen van het stadsbestuur, dat blijkt uit gesprekken die we hadden de voorbije dagen en weken met mensen in en dichtbij het schepencollege. Hoe komt het dat het zo verkeerd loopt tussen Uyttersprot en de rest? En welke gevolgen heeft dit voor de Aalsterse politiek op lange termijn? Een reconstructie van een onvermijdelijk conflict.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek