Danny Liebaut met enkele jodenhoeden.
Volledig scherm
Danny Liebaut met enkele jodenhoeden. © RLA

Carnavalswinkel in Aalst: “Jodenhoeden, valse haakneuzen en goudklompen zijn al besteld”

Bij carnavalswinkel Liebaut in de Koolstraat in Aalst liggen nu al ‘jodenhoeden met pijpenkrullen’ en haakneuzen in de winkelrekken. De uitbater heeft nog 250 van die hoeden, lange zwarte jassen, haakneuzen en valse klompen goud besteld. Aalst carnaval heeft afgelopen weekend afstand genomen van de Unesco-werelderfgoedlijst en is vast van plan zich niet te laten censureren.

18 reacties

 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Ondanks al hun geld, macht en connecties kunnen ze de Aalstenaars niet naar hun "pijpen" laten dansen. Alle respekt voor Aalst.
 • Aristea Zervas

  1 jaar geleden
  @Janneke Alsberg, ik ben ook niet voor politiek correcte praatjes, maar wel voor respect en humor die niemand kwetst. De stereotypes omtrent joden, hebben een negatief geladen associatie. Het zijn deze stereotypen die in het verleden gebruikt zijn om haat te verkrijgen t.o.v. de joden. Ok, het was niet zo bedoeld maar om nu zover te blijven gaan om de joden nu verder belachelijk te maken, expres omwille van hun reactie heeft niets meer te maken met carnaval, maar met ego en woede en wraak.
 • Gert Martens

  1 jaar geleden
  Aristea, het ging bij carnaval enkel maar om een woordspeling ‘sabatjaar’, u kent die uitdrukking toch wel? Hoe zou u dan zoiets uitbeelden? Nogmaals, er zat echt niets kwaadaardigs achter. Moeten echt alle westerse tradities worden aangevallen? Het is nu al erg gesteld met humor vandaag. Moeten we dan in een verzuurde wereld leven waar we steeds op de tippen van onze tenen moeten lopen en niet meer mogen lachen?
 • Alan Janssen

  1 jaar geleden
  Om er nu volop op in te zetten is misschien erover. Maar van de andere kant hot topics worden er nu eenmaal uitgelicht en het zijn de joodse organisaties die dit topic hot houden....dan maar op de blaren zitten. Als je geen stereotypen meer mag tonen om er eens om te lachen dan stopt carnaval, begrijpen de calimero's dat dan niet!
 • Roger Poot

  1 jaar geleden
  Er zijn er hier nog een paar met lange tenen die niet begrijpen waar carnaval voor staat. Zucht.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”