De plantage werd ontdekt door de brand.
Volledig scherm
De plantage werd ontdekt door de brand. © Koen Baten

Cannabisplantage ontdekt bij 82-jarige na brand

In de Hekkestraat in Hofstade is bij een brand in een huurwoning op de eerste verdieping een cannabisplantage ontdekt. De huurders van het pand zijn 82 en 57 jaar oud.  De brand ontstond rond 21.30 uur in de plantage zelf. “Dit soort praktijken kunnen wij niet tolereren", zegt burgemeester Christoph D’haese. 

6 reacties

 • Lev Davidovitch Bronstein

  2 jaar geleden
  Die burgervader zou eens moeten onderzoeken of armoede eventueel aan de oorzaak ligt van het kweken van cannabis .Hij laat trouwens met zijn uitlatingen verstaan dat het al of niet toewijzen van een noodwoning aan een 82 jarige inwoner van zijn gemeente een beslissing is die hij op eigen houtje maakt,zonder zelfs het dossier te hebben onderzocht .Dat is dus niet de manier waarop men te werk gaat in dergelijke gevallen .
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Als ze 2000 à 10000 euro betalen hebben ze bij de NVA toch wel recht op een noodwoning zekers.
 • rudy moerkerke

  2 jaar geleden
  Een burgemeester die niet waarover hij praat. Beter alles legaliseren!
 • johny goessens

  2 jaar geleden
  Tot een rechter anders oordeelt, dat zou Burgemeester D'Haese als advocaat toch moeten weten of is dit louter populistisch machtsvertoon ?
 • Elisa deJong

  2 jaar geleden
  Jammer, dat ze niet beseften, dat ze alles bijna konden verliezen, veel meer dan wat plantjes konden opleveren...
 1. Kleine Rafaël (3) werd geboren zonder kuitbeen, crowdfunding voor operatie over halfweg: “Al 50.000 euro ingezameld, maar we hebben 78.000 euro nodig voor operatie”
  PREMIUM
  Aalst/Mol

  Kleine Rafaël (3) werd geboren zonder kuitbeen, crowdfun­ding voor operatie over halfweg: “Al 50.000 euro ingezameld, maar we hebben 78.000 euro nodig voor operatie”

  Ze zijn er bijna, maar nog niet helemaal. De crowdfunding die de ouders van Rafaël Debeuf (3) organiseerden voor hun kleuter bereikte sinds dit weekend de 50.000 euro. In totaal is er bijna 80.000 euro nodig om Rafaël te helpen. Het kind is geboren zonder kuitbeen en heeft een te kleine linkervoet. De operatie kost veel geld, maar er is hulp onderweg. Zo wandelen vrienden van Aalst naar Dendermonde om geld in te zamelen én kunnen ze rekenen op heel veel gulle HLN-lezers.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”