Cognac is nu Den Admiraal in Aalst.
Volledig scherm
Cognac is nu Den Admiraal in Aalst. © Swirko

‘Caffee Cognac’ mag van Facebook naam niet veranderen in ‘Den Admiraal’

AalstCaffee Cognac in Aalst heet voortaan Den Admiraal, maar Facebook aanvaardt de naamsverandering niet. De uitbaters werden door de eigenaar van de naam ‘cognac’ verplicht de naam van hun horecazaak te veranderen, maar nu ligt Facebook dwars.

 1. Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalamander: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”
  PREMIUM
  Aalst/Erpe-Mere

  Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalaman­der: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”

  Natuurgebied Honegem tussen Aalst en Erpe-Mere is normaal een natte vlakte vol natte poelen en vol leven, maar in juli was alles er al uitgedroogd. Natuurpunt hoogt de aarde zo’n 30 centimeter op over een strook van 100 meter, in de hoop dat het water zo minder snel wegloopt. Er komen ook enkele stuwtjes op grachtjes van Natuurpunt. Want de klok tikt voor de zeldzame kamsalamander. “Door de klimaatverandering staan de poelen veel te snel droog en gaan de larfjes allemaal dood. Wat we hier doen, zal misschien zelfs niet genoeg zijn om de kamsalamander op termijn te redden”, zegt Rik De Baere van Natuurpunt.
 2. Professor laat publiek meegenieten van topwerk van Valerius De Saedeleer: “Het is te groot voor mijn appartement, in het museum is het op zijn plaats”
  PREMIUM
  Aalst

  Professor laat publiek meegenie­ten van topwerk van Valerius De Saedeleer: “Het is te groot voor mijn apparte­ment, in het museum is het op zijn plaats”

  Onlangs kocht professor emeritus Fred Van Leuven het werk ‘De Landweg’ van de Aalsterse kunstenaar Valerius De Saedeleer, om achteraf pas vast te stellen dat het schilderij eigenlijk te groot is om op te hangen in zijn appartement. “Waarom het publiek niet laten meegenieten?”, dacht de professor en dus hangt ‘De Landweg’ voortaan in het stedelijk museum van Aalst.
 3. Carnavalswereld rouwt om Herman De Neef (72) van De Matotten: “De carnavalshallen waren zijn tweede thuis”
  PREMIUM
  Aalst

  Carnavals­we­reld rouwt om Herman De Neef (72) van De Matotten: “De carnavals­hal­len waren zijn tweede thuis”

  De Aalsterse carnavalswereld rouwt om Herman De Neef, die op 72-jarige leeftijd is overleden. Hij was al een tijdje ziek. Tussen 1977 tot 2019 groeide Herman met zijn groep De Matotten uit tot een waar carnavalsicoon. Niet zozeer door carnavalsliedjes te zingen of door in de kranten te staan, wel door elke dag naar de carnavalshallen te trekken en er in stilte verder te werken aan de praalwagen. “Aan Herman kon je alles vragen, hij wou altijd helpen.”