Willem van café Dutch Inn.
Volledig scherm
Willem van café Dutch Inn. © RLA

Café Dutch Inn zamelt gele Ilva-zakken in: “Om Licht en Liefde te steunen”

AalstCafé-uitbaters Willem Moeyersoons en Fabienne Van de Velde van Dutch Inn op het Statieplein starten een opvallende actie voor vzw Licht en Liefde - een organisatie voor slechtzienden. Wie nog gele Ilva-zakken heeft, mag die in café Dutch Inn binnengeven.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Burgemeester D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt historische fout”
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt histori­sche fout”

  Terexit of geen Terexit? In het debat over een mogelijke exit van Tereos uit Aalst zijn er twee kanten: zij die gaan voor het status quo en zij die kiezen voor een herontwikkeling op het eiland Chipka. Op de jongste gemeenteraad ontpopte burgemeester D’Haese (N-VA) zich tot de vurigste verdediger van Tereos. Een aparte gemeenteraadscommissie waar nagedacht wordt over een toekomst na Tereos op Chipka komt er niet.