Buurtdrink Dirk Martensstraat
Volledig scherm
Buurtdrink Dirk Martensstraat © Fernand Van Langenhoven

Buren Dirk Martensstraat samen voor aperitief en fototentoonstelling

AalstDe buurtbewoners van de Dirk Martensstraat in Aalst kwamen samen voor een buurtdrink en een fototentoonstelling van fotograaf Fernand Van Langenhoven.

 1. Zuidkaai wordt eerste Aalsterse ‘gasloze’ woonbuurt door restwarmte Tereos-fabriek, maar critici waarschuwen: “Dit wordt tweede Interstoom-fiasco”
  PREMIUM
  Aalst

  Zuidkaai wordt eerste Aalsterse ‘gasloze’ woonbuurt door restwarmte Tereos-fa­briek, maar critici waarschu­wen: “Dit wordt tweede Interstoom-fiasco”

  Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) hebben de eerste spadesteek gegeven voor de Zuidkaai. Op de voormalige Electrabelsite verrijzen de komende jaren 230 luxueuze appartementen. Het moet de eerste ‘gasloze’ woonbuurt van de stad worden, verwarmd met de restwarmte van de fabriek Tereos. Een toonbeeld van duurzaamheid en groene energie, luidt het. Volgt de kritiek: hoe duurzaam is het, als Tereos zelf verantwoordelijk is voor een derde van de totale CO2-uitstoot in Aalst?
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.